אל תפסיקו לצלם את הילדים שלכם, התמונות והזיכרונות זה מה שנשאר ועל הדרך יהיו לכם אחלה מתנות לחג
הילדים שלכם הוא הדבר הכי יקר לכם בעולם. אתם רואים אותם יומיום, חווים אותם עושים את הצעד הראשון, אומרים את המילה הראשונה, מצליחים לאכול לבד, להתלבש, לנעול נעליים... הרשימה אין סופית אבל שנות הילדות עוברות כל כך מהר וזה הזמן שלכם להנציח את אותם רגעי אושר יפים שרק תמונות וזיכרונות יישארו מהם. נכון, כשלא רגילים לצלם באופן קבוע, זה אף פעם לא הזמן המתאים. אבל כמו רוב הדברים בחיים, כנראה שגם זה רק עניין של הרגל. וגם אם אתם אוהבים ורגילים לצלם, לא פשוט להעביר את התחושה של החוויה בתמונה, ובדיוק כשאתם עם האצבע על המצלמה הזאטוטים מחליטים שהצד הנגדי יותר מעניין... הכנתי לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לצלם ולצלם יותר, כדי שהחודש תהיה לכם תמונה חדשה על הקיר, מתנה לסבא וסבתא לפסח או לפחות תתחילו להפציץ את הפייסבוק בתמונות של הילדים שלכם :)

עלמה בצילומים בגיל שנתיים, ושוב בגיל 8
איך תגרמו לילד לשתף אתכם פעולה? צילום ילדים דורש סבלנות משום שלא תמיד הילד משתף פעולה. אני ממליצה לכם לקחת אוויר ולזכור שלא תמיד מה שחשבתם לצלם זה מה שתצלמו. אם הילד קצת מתבייש תזרמו איתו, גם ביישנות יכולה לצאת מקסים בתמונה, הם לא חייבים לחייך למצלמה, יש לילדים הבעות פנים מצחיקות, מפתיעות ואפילו בכי יהיה מזכרת נפלאה כשתביטו בזה בעוד כמה שנים. אז איך בכל זאת תגרמו לילד שלכם לשתף עמכם פעולה? - אל תפצירו בילד "שב, תסתכל למצלמה..." רוב הסיכויים שיעשה דווקא ולא ישתף איתכם פעולה - הראו לו כמה יפה הוא נראה בתמונות. זה יכול להכניס אותו לעניין. - תחפושות זה אמצעי נהדר להוציא צילומים מיוחדים ולגרום לילדים לשתף פעולה. - אביזרים לשחק איתם הם פתרון נהדר לצילומי תינוקות. בסטודיו אני נותנת לתינוקות רעשנים וצעצועים, הם מאושרים והתוצאה צבעונית (מזל שלא שומעים בתמונה). אתם יכולים לתת לילד את הבובה/הצעצוע/הרעשן שהם הכי אוהבים ומרגישים טוב איתם, האהבה שלהם לצעצוע תעבור בתמונה. - נסו להפעיל אותם תוך כדי צילום. שינסו לחכות אתכם קופצים ועושים קולות משונים. - אם יש איתכם אדם נוסף שהילד מכיר ואוהב, החיים שלכם הרבה יותר קלים. בקשו ממנו להיות לצד המצלמה ולמשוך את תשומת ליבו של הילד. אם שום דבר לא הולך, תנו להם להתנהל בעצמם וככה יצאו לכם צילומי ילדים ספונטניים.
צלמו מגובה העיניים של הילד רדו לגובה שלו (על הברכיים או בשכיבה), כדי שהוא יראה בתמונה טבעי וכמה שיותר קרוב למציאות.
שימו לב לרקע תשתדלו שהרקע לא יגנוב את ההצגה, שלא יהיה דומיננטי וצבעוני מדי, כדי שהילד יהיה מרכז העניין בתמונה. אם אתם לא יכולים להזיז את הילד, תשנו את זווית הצילום.
מבט של ילד למצלמה יכול לשדרג לכם את התמונה
לא תמיד אנחנו רוצים שהילד יראה כשאנחנו מצלמים אותו, אבל כשאתם כן רוצים, נסו לעשות קולות מוזרים, מחיאות כפיים, אפצ'י...כל דבר חריג יגרום לילד להסיט את מבטו אליכם, אבל לשניה אז תהיו מוכנים עם האצבע על המצלמה :)

עדן בצילומים בגיל 6 חודשים, ושוב בגיל שנתיים
איפה ומתי לצלם את הילדים? צלמו כמה שיותר. צלמו את היומיום, כשהילדים בסביבתם הטבעית. צלמו בבית כשהם משחקים, אוכלים, קוראים ספר, ישנים, באמבטיה, משחקים בגינה, בדרך אל הגן, אצל הסבתא, צלמו בימיי הולדת ובחגים, באירועים וטיולים משפחתיים...העיקר שיהיה לכם ולהם זיכרון אותנטי.
תאורה האור הוא אולי הנושא החשוב ביותר בתמונה, אם אתם מצלמים בבית עשו זאת באזורים המוארים שלו. אם בחרתם לצלם בחוץ, עשו זאת מוקדם בבוקר, בשעות הצהריים המוקדמות או בשעות הערב לפני השקיעה, בשעות האלו השמש יחסית נמוכה. מקמו את עצמכם כך שהאור מגיע מצידו של הילד ולא מאחוריו. הימנעו מצילום בצהרי היום כשהאור בוהק ביותר, השמש מעל הראש והצללים קשים.
צלמו אותם על בטן מלאה.
לא אתם, הם :) כיבה של תינוק או ילד רעב לא תיתן מנוח והסיכוי שהילד יראה מבסוט בתמונה קלוש.
מה כדאי לכם לעשות עם התמונות? קודם כל זו מזכרת נהדרת. כל חודש שעובר הילדים נראים אחרת וכמה כיף זה שתוכלו בעוד כמה שנים להראות להם כמה מתוקים הם היו פעם :) את התמונות שתפו לפייסבוק, תשלחו לחברים ובני משפחה. את הצילומים שאתם הכי אוהבים אל תשאירו במחשב/בנייד, תדפיסו אותם על קנבס או נייר פוטו ותלו על הקיר בבית או במשרד. אם בא לכם לצ'פר את סבא וסבתא שעוזרים לכם כל כך הרבה...תמונה ממוסגרת של הילדים או לוח שנה עם התמונות היא מתנה מקסימה. אז כבר סגרתי לכם רעיון למתנת חג לפסח.
אז מעכשיו אתם מתחילים לצלם את הילדים שלכם בבית, בגינה, אצל הסבתא...לא לשכוח לעשות גיבוי לתמונות שבנייד :)
ואם אחרי שקראתם את כל זה עדין לא בא לכם לעבוד קשה מדי, בואו עם הילדים אלי ואני אדאג לכם ליופי של צילומים.
ענת לנדאו, משק 8 - הבית לצילומי הריון ומשפחה 0546-495996

אופק בצילומים בגיל 4 חודשים, בגיל 3 ושוב בגיל 6